Kolonihaven Budumvang.
Et fristed for børn og voksne.

Kolonihaven er indkøbt sammen med en kollega Anette Krejbjerg, med det formål at skabe en have som er spændende og stimulerende for alle sanser i børnehøjde og smuk og overskuelig i voksenhøjde.

Den skal fungere som et udfordrende sted, såvel som afstressende sted for både børn og voksne.

Havehuset.

Huset er malet i en glad rød farve, med hvide vinduer og døre, og er dermed let genkendeligt for børnene.

Vi har opsat en overdækket veranda foran huset hvor vi kan sidde i skygge og spise vores medbragte mad og hvor vi kan sidde og lytte og lugte til regnen, hvis det regner.

Indenfor kan vi slappe af, læse en bog eller lege lidt. Vi kan tilberede nogle af de ting vi finder i haven, ude i køkkenet.

Vi har opsat senge og nogle løse madrasser, samt har vi to barnevogne derude dette giver os mulighed for at være derude hele dagen, hvis vi ønsker det.

Formålet med kolonihaven er endvidere at skabe et trygt og velkendt udflugtssted, hvor man glæder sig til at komme igen, da hver årstid sætter sit præg på haven og på de aktivitetsmuligheder der nu byder sig.

 Fokusområder.

  • Skabe steder hvor børnene kan "gemme sig"
  • Skabe steder hvor børnene kan gå på opdagelse
  • Lade børnene følge naturens gang
  • Skabe steder der stimulerer børnenes sanser og motorik
  • Lade have være det primære legetøj i sig selv

Det er gjort ved at inddele haven i forskellige områder :

Bedområdet:

. I midten står en stor flot rød vindmølle og drejer rundt. Bedområdet indeholder et stort bed med 4 små stier, der alle føre ind til vindmøllen, som står og drejer rundt når det blæser.

Børnene kan gå på opdagelse på de små stier, og se tingene fra en anden vinkel. De kan finde insekter og høre dem, lugte og røre ved blomsterne. De kan gemme sig på stierne, dog bliver bedet holdt så relativt lavt at de let kan orintere sig i forhold til huset og de voksne.

De vil i bedområdet have rig mulighed for at stimulere både syns-, lugte- og høre sansen samt udfordre motorikken.

Frugtlunden:

Frugtlunden består af nogle frugttræer og frugtbuske, hvor vi kan høste egen avl.

Der er opsat en hængekøje som bruges til gynge og liggeplads, den er med til at stimulere deres motorik og balanceevne.

Området ligger op til fri leg, som tagfat og gemmeleg. Af og til lader vi græsset vokse sig højt, så der kun er lave små stier, som børnene kan gemme sig i.

Græsplænen :

Den er tiltænkt som tumleplads, hvor man kan løbe, spille bold og så videre.

 Græsplænen vil stimulere motorik og synssans.

Terrasse :

I forbindelse med græsplænen har vil lavet en stor terasse, med en stor sandkasse i midten. Børnene kan opøve deres motorik v.h.a graveredskaber og ved at gå i sandet.

Pergola :

Pergolaen er specielt lavet tilv ores formål. I hver ende af pergolaen har vi opsat rio-net på nogle stolper, som skal rumme nogle små legehuse, da de vil blie tilvokset med grønne klatreplanter.

Planterne vil være duftende så børnen både for stimuleret syn-, lugte- og følesansen.

Legepladsen :

Bag ved huset er der en stor naturlegeplads, hvor der er mange udfordrende redskaber, så som forskellige typer gynger, balancebomme og en stor bakke man kan klatre på og rutche ned gennem et rør.

En legeplads der er meget udfordrende for motorikken.

Sted:

Kolonihaven Budumvang

Rosenalle 118

Aalborg

Højbede i kolonihaven, hvor vi dyrker vores grøntsager

Højbede i kolonihaven, hvor vi dyrker vores grøntsager

Seneste kommentarer

23.07 | 07:01

Hej
Vi er interesserede i evt pasning af vores datter på 14 mdr. vi kan ikke se om i har ferie på nuværende tidspunkt. Men har i evt mulighed for at kontakte os på tlf 28263946 eller 22229141.
Mvh

03.08 | 09:48

Hej. Tak for henvendelsen. Vi har en ledig plads pr. 1.5.2021, i kan kontakte os på 22261608 for yderligere info og for at aftale et forbesøg.
Mvh Richard og Berit Flodin Spirrevippernes naturbørn

01.08 | 14:25

Hej. Vi har forsøgt at kontakte jer/dig, for at hører om en ledig plads til vores datter pr. 1/5-21. Vi bor selv på havneholmen, derfor vil det værre mest oplagt for os at hun bliver passet i nærheden

28.11 | 12:57

Hej Thomas. Ja vi har en plads tilbage pr 1.8.2020. I er meget velkomne til at komme og besøge os hvor i kan se og høre nærmere om vores dagpleje. Du kan skrive på 22261608 hvor vi kan aftale nærmere

Del siden